Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ)

Started by Stephanos, November 04, 2008, 06:40:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 68 Guests are viewing this topic.

Arrow

Quote from: Arrow on July 28, 2009, 12:33:11
Είμαι περίεργος να δω εάν θα πάει κάτω απ'τα 19 ευρώ...

18.90 χαμηλό...
Καλό κουράγιο...

Chris_Nik

Τωρα τι εχουμε αφου πιασαμε τον πρωτο στοχο....???
Διορθωση...?? Μεχρι που...??
Ευχαριστω...

Stephanos

Οι τιμές θα δοκιμάσουν το ΜΟΒ επίπεδο. Εάν καταφέρουν να το διασπάσουν τότε ο στόχος της κίνησης θα είναι το 22,90.
My word of advice: "Trade what you see, not what you believe."

Against the Standard Way of Thinking.

grande

fib test ETE τι τιμή στόχομας δίνει...
"Κάνε σήμερα αυτό που οι άλλοι δε θέλουν, για να μπορείς να κάνεις αύριο αυτό που οι άλλοι δε θα μπορούν"  ΠΛΑΤΩΝΑΣ
http://grande-tradeinchaos.blogspot.com/

Stephanos

Επειδή είναι αρκετά μέλη που με έχουν ρωτήσει για τους στόχους της ΕΤΕ παρουσιάζω τα πιο κάτω:

Διάγραμμα 1: Έχουμε ολοκληρώσει το 4ο υπόκυμα και βρισκόμαστε στο 5ο υπόκυμα. Τα υποκύματα με κίτρινο στόχο. Οι στόχοι είναι με βάση τις αναλογίες των μεγάλων κυμάτων.

Διάγραμμα 2: Οι στόχοι του 5ου υποκύματος δίνονται με βάση τις αναλογίες των υποκυμάτων.

Η μόνη έκπληξη που μπορεί να έχουμε είναι ένα αποτυχημένο (failed) subwave 5.

Chris_Nik

Στεφανε καλημέρα, Όταν λες ''να έχουμε είναι ένα αποτυχημένο (failed) subwave 5.'' τι εννοείς...????

Ευχαριστώ...

Stephanos

Quote from: Chris_Nik on August 02, 2009, 00:58:23
Στεφανε καλημέρα, Όταν λες ''να έχουμε είναι ένα αποτυχημένο (failed) subwave 5.'' τι εννοείς...????

Ευχαριστώ...

Read THIS.

Stephanos

Quote from: Stephanos on July 31, 2009, 11:50:47
Επειδή είναι αρκετά μέλη που με έχουν ρωτήσει για τους στόχους της ΕΤΕ παρουσιάζω τα πιο κάτω:

Διάγραμμα 1: Έχουμε ολοκληρώσει το 4ο υπόκυμα και βρισκόμαστε στο 5ο υπόκυμα. Τα υποκύματα με κίτρινο στόχο. Οι στόχοι είναι με βάση τις αναλογίες των μεγάλων κυμάτων.

Διάγραμμα 2: Οι στόχοι του 5ου υποκύματος δίνονται με βάση τις αναλογίες των υποκυμάτων.

Η μόνη έκπληξη που μπορεί να έχουμε είναι ένα αποτυχημένο (failed) subwave 5.

Arrow

Ένα πιθανό χρονικό σενάριο είναι να πιάσει το 2ο στόχο ως το Δεκαπενταύγουστο και τον επόμενο τέλη Οκτώβρη-αρχάς Νοέμβρη.
Καλό κουράγιο...

Stephanos

Ξέρεις τι σκεφτόμουνα σήμερα. Το 1999 η αγορά κορύφωσε τον Οκτώβριο. Το 2007 η αγορά κορύφωσε πάλι τον Οκτώβριο. Λες να το πάμε για Οκτώβριο πάλι?

Arrow

Πολύ πιθανό Στέφανε και ίσως με φινάλε έκπληξη.Πάντως εάν συμβεί έτσι δε νομίζω ότι θα'ναι τυχαίο το γεγονός.Το'χω στο μυαλό μου το σενάριο αλλά ας μη ανεβάζουμε τον πήχυ πολύ πρόωρα,έχει και ζέστη... :)
Καλό κουράγιο...

Stephanos

Stephanos

tsip

Quote from: tsip on July 17, 2009, 13:43:48
Εδώ δεν έχουμε double bottom στο 16 με λαιμό το 18,62 που το έσπασε σήμερα και στόχο το 21,20?

Πήγε 21,31 σήμερα... Τώρα να δούμε που θα πάει η διόρθωση...
Ας εξεταστεί η ανοδική σφήνα...
Αγοράζουμε τις διορθώσεις!!! ΑΚΟΜΑ!!!

Arrow

Tο 20.52 που έκανε χθες χαμηλό είναι κοντά στο 38,2% επίπεδο διόρθωσης(20.40) της κίνησης 18.90-21.31.
Καλό κουράγιο...

Stephanos

Εάν καταφέρει να ξεφύγει από το MOB Level θα την δούμε στα 22,90.

Stephanos

Παρατηρώ ότι διαμορφώνουν ένα bullish consolidation μέσα στο ΜΟΒ επίπεδο. Θα κινηθεί διορθωτικά ή θα πάει προς τον στόχο των 22,90 ευρώ? Είμαι ανοικτός για κάθε ενδεχόμενο. Μονάχα η κίνηση των τιμών θα μας δείξει την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν και ίσως να το γνωρίζουμε την Δευτέρα. Αυτό που φαίνεται από το διάγραμμα είναι ότι βρισκόμαστε ακόμη στο 3ο υπόκυμα.

Arrow

Quote from: Arrow on August 06, 2009, 03:14:26
Tο 20.52 που έκανε χθες χαμηλό είναι κοντά στο 38,2% επίπεδο διόρθωσης(20.40) της κίνησης 18.90-21.31.

20.38 το χαμηλό,με το μοιρογνωμόνιο παίζει η ΕΤΕ.Για να δούμε για πόσο ακόμη η Αθήνα θα πηγαίνει σε κόντρα τέμπο... :)
Καλό κουράγιο...

Arrow

Στέφανε πες μου ότι το επόμενο stress day της ΕΤΕ δεν είναι 27-28 Αυγούστου...
Καλό κουράγιο...

Stephanos

tsip

Quote from: tsip on August 05, 2009, 08:01:01
Quote from: tsip on July 17, 2009, 13:43:48
Εδώ δεν έχουμε double bottom στο 16 με λαιμό το 18,62 που το έσπασε σήμερα και στόχο το 21,20?

Πήγε 21,31 σήμερα... Τώρα να δούμε που θα πάει η διόρθωση...
Ας εξεταστεί η ανοδική σφήνα...

Η μετοχή αυτή κινείται ωραία τεχνικά και μιας και είναι ο ηγέτης η πορεία της θα καθορίσει και την κίνηση του ΧΑΑ. Άρα θα δούμε τι βλέπουμε εδώ καθαρά τεχνικά.

1. Στο weekly υπάρχει απόλιση του RSI από τη βδομάδα που μας πέρασε, πολύ σημαντικό στοιχείο κατά τη γνώμη μου.
2. Στο weekly σχηματίζεται ένα eving star, πολύ bearish σημάδι.
3. Στο τελευταίο ανοδικό σκέλος οι όγκοι είναι μειούμενοι -εδώ υπάρχει η δικαιολογία του καλοκαιριού.
4. Η ανοδική σφήνα στο daily διασπάστηκε αποφασιστικά σήμερα και δίνει στόχο τη βάση της στα 16 Ευρώ σε πρώτη φάση.
5. Κυματικά το πιο πιθανό είναι για μένα να τελείωσε το Α στα 21,31 Ευρώ
6. Τραβήγξτε τις γραμμές στον

Τώρα, μετά από όλα αυτά, να δούμε τι γίνεται από στηρίξεις και από στόχους.

tsip

6. Τραβήξτε τις γραμμές στον RSI για να δείτε μια μεγαλύτερη σφήνα στο daily.

Η ανοδική γραμμή τάσης περνάει από το 18 και κάτι και έχει και στο 19 μια οριζόντια στήριξη.
Στην αρχή θα στηριχτεί εκεί και θα αντιδράσει, αλλά μετά πιστεύω θα τη σπάσει και θα πάμε γρήγορα προς το 16. Είτε θα τερματιστεί εκεί το Β είτε θα δούμε το 13,85 όπου έχει αφήσει και ένα gap και είναι και τα δύο fibo retracements. Διάγραμμα από εδώ που είμαι δε μπορώ να ανεβάσω, αν θέλει ο Στέφανος να το ανεβάσει.
Κάτι ανάλογο ισχύει και για το ΓΔ...

Stephanos

Να το ανεβάσει κάποιος που συμφωνεί με την κίνηση που περιγράφεις :) Homework για τα υπόλοιπα μέλη.

Arrow

Εγώ διακρίνω ότι η ΕΤΕ ολοκλήρωσε πρώτη απ'όλες ένα πιθανό ABC correction και απ'το 16.04 έχει ξεκινήσει νέο ανοδικό κύμα,με στηρίξεις το 19.30 και έπειτα το 18.70. Αυτή βέβαια είναι μία bullish ματιά της μετοχής.
Καλό κουράγιο...

Stephanos

Λίγο πάνω από τα 18 ευρώ πιστεύω ότι θα δούμε μία ανοδική κίνηση. Εκεί θα την αξιολογήσω για να δω εάν θα είναι μία αποτυχημένη αντίδραση με στόχο αυτόν που έδωσε ο τσιπ ή εάν θα είναι η κίνηση που θα μας δώσει νέα υψηλά.

ny

η κινηση που περιγραφει τεκμηριωμενα ο τσιπ,μπορει να θεωρηθει και σαν ενα expanded flat corection a b c, με αρχη του α αρχες ιουνιου και τελος του α στα 16,04 , κορυφη του β στα 21,30  και τελος του c στα 13,80 περιπου που λεει και ο τσιπ .

tsip

Αυτή ακριβώς είναι η άποψή μου για το ΓΔ. Expanded flat όπως το περγράφεις. Οι στόχοι συνήθως είναι C= 1.382*A. Θα τα αναφέρω σε άλλο topic...

ny

c=1,618 a in an expanded flat or 61,8 a  beyond the end of a .

tsip

Ναι, το σύνηθες είναι αυτό που περιγράφεις. Μπερδεύτηκα με τη σχέση Α και Β...

vam

για το φίλο tsip :)

edit: εβγαλα τα διαγραμμάτα γιατί κάθε φορά που άνοιγα τη σελίδα αργούσε πολύ και μου τα άνοιγε σε pop-up window...εξάλλου δεν νομίζω να χρειάστηκαν.

Arrow

Quote from: Arrow on August 11, 2009, 14:21:56
Εγώ διακρίνω ότι η ΕΤΕ ολοκλήρωσε πρώτη απ'όλες ένα πιθανό ABC correction και απ'το 16.04 έχει ξεκινήσει νέο ανοδικό κύμα,με στηρίξεις το 19.30 και έπειτα το 18.70. Αυτή βέβαια είναι μία bullish ματιά της μετοχής.

19.26 το σημερινό της χαμηλό και αντίδραση.Πάνω απ'το 20.52 βάζει πλώρη για νέα υψηλά αλλά πρέπει να πείσει πρώτα για το αληθινό του σημερινού πράγματος... :)
Καλό κουράγιο...

tsip

Retest της σφήνας? Εξαιρετικό risk/reward για short με stop τα προηγούμενα υψηλά...

Stephanos

Quote from: Stephanos on August 06, 2009, 06:15:35
Εάν καταφέρει να ξεφύγει από το MOB Level θα την δούμε στα 22,90.

ny

Στεφανε πως αξιολογεις την ανοδικη σφηνα στην ετε που εσπασε προχθες και προσπαθει να την ξανατεσταρει? χρηζει προσοχης ?

Stephanos

Βάλε ένα διάγραμμα για να δω σε ποιόν σχηματισμό αναφέρεσαι.