Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ)

Started by Stephanos, November 04, 2008, 06:40:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

liberanimus

Μέχρι τώρα όλα πάνε με βάση το σενάριο. Πιθανή αντίδραση στο 1,75 αλλά δεν είναι για να μπει κανείς long.

liberanimus

Οι Μπόλλινγκερ   έχουν αρχίσει να πέρνουν το σχήμα που κάνει πιθανή μιαν αντίδραση ή οριζόντια κίνηση. Θα την περίμενα μεταξύ 1,68 και 1,76 αλλά δεν θα είναι tradable. Σε βραχυχρόνιο ορίζοντα, βλέπω την τιμή κοντά στο ένα ευρώ ή και χειρότερα.

liberanimus

1,84 αυτή τη στιγμή. Τη βλέπω να πηγαίνει παραπάνω, ίσως κοντά στο 1,97 ή και περισότερο.

Arrow

Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα είναι αυξημένη η πιθανότητα στηρίξεως της ΕΤΕ στα επίπεδα του 1.55-1.60,επίπεδο που είχε γίνει και η ανοδική διάσπαση της καθοδικής γραμμής στην έναρξη της κίνησης του Ιανουαρίου:

Καλό κουράγιο...

liberanimus

Quote from: liberanimus on March 27, 2012, 06:26:25
Quote from: liberanimus on March 12, 2012, 13:07:00
...

1/ Περιμένω νέο χαμηλό στις Bollinger από το οποίο θα ξεκινήσει αντίδραση που πάντως δεν θα κάνει νέο υψηλό.
2/ Την αντίδραση θα ακολουθήσει πτώση που μάλλον θα φέρει νέο χαμηλό. Είναι πιθανό να ξαναδούμε μία περίοδο όπως αυτή του Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου 2011 πριν τα νέα χαμηλά. Η μορφή που θα έχει εκείνη η περίοδος δε μπορεί να προβλεφτεί από τώρα αλλά αν οι αναλογίες συνεχιστούν τα νέα χαμηλά έχουν αυξημένες πιθανότητες.
...

Σήμερα οι τιμές άγγιξαν την κάτω Bollinger αλλά δεν έχουμε δει ακόμα νέο χαμηλό στις γραμμές. Περιμένω αντίδραση χαμηλότερα...

Σήμερα είχαμε την αντίδραση για την οποία μίλαγε το σενάριο. Δεν την περίμενα τόσο δυνατή. Πιστεύω ότι δεν θα δούμε νέο υψηλό άμεσα αλλά αντίθετα, σε μία ή δύο μέρες θα αρχίσει ξανά η πτώση. Σήμερα η αντίδραση σταμάτησε στη μεσαία γραμμή των Bollinger. Μετά την πτώση που αναμένω και αφού σχηματιστεί το νέο χαμηλό στις λωρίδες, λογικά θα ακολουθήσουν άλλα δύο νέα χαμηλά. Συνεχίζω να θεωρώ οποιαδήποτε τοποθέτηση εξαιρετικά επικίνδυνη γιατί το ακριβές σημείο των αντιδράσεων δεν είναι εύκολα προβλέψιμο και η διάρκειά τους τόσο μικρή που μέχρι να μπεις ξεκινάει η πτώση.

liberanimus

Οι αναλογίες με τις δύο προηγούμενες παραλλαγές στο ίδιο θέμα που έχω αναφέρει, συνεχίζονται. Παρατηρώ ότι με την αμέσως προηγούμενη παραλλαγή (διαφανές layer που έχω πάνω από την τωρινή τρίτη παραλλαγή) υπάρχουν εκπληκτικές συμπτώσεις τόσο στην πορεία των τιμών όσο και στο χρόνο και σε δείκτες που χρησιμοποιώ. Στο βαθμό που συνεχιστεί κάτι τέτοιο, θα έχουμε πτώση μέχρι την αρχή του καλοκαιριού, στη συνέχεια και για όλο το καλοκαίρι θα έχουμε ζιγκ ζαγκ ανάμεσα σε δύο γραμμές και στη συνέχεια νέα πτώση μέχρι σχεδόν το τέλος του χρόνου.

Στο βαθμό που δω ότι κάτι στις αναλογίες αλλάζει, θα ειδοποιήσω.

Arrow

libe είναι κοντά στο χρονικό σενάριο που επεξεργάζομαι,για πτώση ως τις αρχές του φθινοπώρου εάν φυσικά έχουν ολοκληρωθεί ως τότε οι ΑΜΚ των τραπεζών.
Καλό κουράγιο...

liberanimus

Oι Bollinger αρχίζουν να στενεύουν χωρίς να έχουμε δει νέο χαμηλό στις τιμές. Μπορεί το στένεμα να είναι παροδικό ή να δούμε κάποια παραλλαγή στο θέμα που περιγράφω στα προηγούμενα ποστς, που να περιλαμβάνει κάποιο ανοδικό τίναγμα, πριν συνεχιστεί η πτώση.

liberanimus

H κάτω Bollinger έχει οριζοντιωθεί. Σε προηγούμενες περιπτώσεις, όταν οι τιμές πλησίασαν την κάτω οριζοντιωμένη γραμμή αντέδρασαν. Τίποτα δε λέει ότι θα ξανασυμβεί το ίδιο αλλά οι δείκτες που χρησιμοποιώ μου δείχνουν μια τέτοια ένδειξη. Έτσι και αλλιώς, η τάση είναι καθοδική.

liberanimus

Δεύτερη μέρα σήμερα που βλέπουμε άνοδο. Το ότι έρχεται αμέσως μετά τις ενδείξεις που ανάφερα παραπάνω, απλά επιβεβαιώνει το σενάριο. Δεν περιμένω την άνοδο να κρατήσει χρονικά. Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε κάποιο νέο, όπως αυτό για τις κατευθείαν ενισχύσεις τραπεζών από το EFSF και την ΕΚΤ αντί για δάνεια στα κράτη, που να ανεβάσουν την αγορά, αλλά και πάλι η τάση παραμένει πτωτική.

liberanimus

Υπάρχει διαφοροποίηση στην παρούσα παραλλαγή της κίνησης της ΕΤΕ. Δημιουργήθηκε νέο χαμηλό στις Bollinger αλλά κανονικά τώρα θα έπρεπε να βλέπαμε χαμηλότερες τιμές από το χαμηλό των αρχών Απριλίου. Η οριζοντίωση της κάτω Bollinger με κάνει να πιστεύω ότι έχουμε αυξημένες πιθανότητες να δούμε οριζόντια κίνηση με μεγάλη ευμεταβλητότητα.

liberanimus

Περίμενα να ακολουθήσει οριζόντια κίνηση αντί να δω ότι η οριζόντια κίνηση είχε προηγηθεί. Με τη σημερινή βουτιά ξανανοίγουν οι Bollinger. Το σενάριο προβλέπει άλλα δύο σκαλοπάτια κάτω. Αυτό που ξεκίνησε σήμερα και άλλο ένα. Παρά τις παραλλαγές, το ίδιο θέμα συνεχίζεται στις γενικές του γραμμές.

liberanimus

Quote from: liberanimus on April 19, 2012, 13:01:41
Οι αναλογίες με τις δύο προηγούμενες παραλλαγές στο ίδιο θέμα που έχω αναφέρει, συνεχίζονται. ... θα έχουμε πτώση μέχρι την αρχή του καλοκαιριού, στη συνέχεια ...
...

Όλα πάνε όπως είχαμε πει εδώ και μήνες. Δυστυχώς. Για τη συνέχεια περιμένω και άλλη πτώση μέχρι που σε κάποιο σημείο θα βγουν νέα που θα κάνουν το δείχτη να τιναχτεί ανοδικά με δύναμη. Εκεί οι ταύροι και οι αρκούδες ίσως παίξουν μερικές παρτίδες πινγκ-πονγκ ανάμεσα στην πάνω και την κάτω Bollinger και στη συνέχεια και άλλη πτώση. Εναλλακτικά δυνατή άνοδος και μετά πτώση μπαμ και κάτω που θα είναι και η τελευταία πριν ξεκινήσει άνοδος διαρκείας, πιθανόν ακόμα και αντιστροφή τάσης αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμα για υποθέσεις.

Αν με ρωτήσει κανείς για το πώς βλέπω το μέλλον, αισιοδοξώ ότι στο τέλος θα τη γλυτώσουμε έστω και δαρμένοι και τσαλακωμένοι. Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί, είπαμε... προστατευτείτε σε ασφαλές καταφύγιο και μακρυά από τράπεζες.

liberanimus

Η κάτω γραμμή των λωρίδων έχει οριζοντιοποιηθεί για μία ακόμα φορά. Περιμένω και νέα πτώση με νέα χαμηλά που, στο βαθμό που οι αναλογίες που έχω περιγράψει συνεχιστούν, θα τα ακολουθήσει έντονη άνοδος ή ακόμα και αλλαγή τάσης. Τα νέα χαμηλά θα μπορούσε να είναι πολύ, πολύ χαμηλά, σε περίπτωση που η τράπεζα περάσει σε κρατικό έλεγχο.

liberanimus

Έχω αναφέρει ότι στο σύστημα που χρησιμοποιώ έχω παρατηρήσει ένα πρότυπο κίνησης των τιμών ανάμεσα στις Μπόλλινγκερ που έχει ένα αρχικό μεγάλο ανοδικό βήμα που μοιάζει με αλλαγή τάσης και το οποίο ακολουθούν 4 χαμηλότερα χαμηλά στις γραμμές. Με βάση αυτό το πρότυπο περίμενα να ξεκινήσει σύντομα κίνηση που θα έφερνε νέο χαμηλό στις Μπόλλινγκερ. Ένας άλλος δείκτης ωστόσο που χρησιμοποιώ έχει πάρει σχήμα που σε προηγούμενες περιόδους έπαιρνε μόνο στις αρχές ανόδων. Ίσως λοιπόν αυτή τη φορά να είχαμε 3 νέα χαμηλά αντί για δύο και να ξεκινάει μια δυναμικότερη κίνηση που θα μπορούσε να ήταν άλλος ένας τέτοιος κύκλος από τα ίδια (το πιθανότερο) ή κάτι διαφορετικό.

Θα το δούμε όσο εξελίσσεται.

liberanimus

Quote from: liberanimus on June 19, 2012, 09:22:23
Έχω αναφέρει ότι στο σύστημα που χρησιμοποιώ έχω παρατηρήσει ένα πρότυπο κίνησης των τιμών ανάμεσα στις Μπόλλινγκερ που έχει ένα αρχικό μεγάλο ανοδικό βήμα που μοιάζει με αλλαγή τάσης και το οποίο ακολουθούν 4 χαμηλότερα χαμηλά στις γραμμές. Με βάση αυτό το πρότυπο περίμενα να ξεκινήσει σύντομα κίνηση που θα έφερνε νέο χαμηλό στις Μπόλλινγκερ. Ένας άλλος δείκτης ωστόσο που χρησιμοποιώ έχει πάρει σχήμα που σε προηγούμενες περιόδους έπαιρνε μόνο στις αρχές ανόδων. Ίσως λοιπόν αυτή τη φορά να είχαμε 3 νέα χαμηλά αντί για δύο και να ξεκινάει μια δυναμικότερη κίνηση που θα μπορούσε να ήταν άλλος ένας τέτοιος κύκλος από τα ίδια (το πιθανότερο) ή κάτι διαφορετικό.

Ξανά, μανά.

Έχει ξεκινήσει άλλος ένας κύκλος του τύπου που έχω αναφέρει. Φαίνεται να έχουν ολοκληρωθεί το ανοδικό και το πρώτο καθοδικό βήμα. Αν οι αναλογίες συνεχιστούν, πάμε για νέα χαμηλά.

Chris_Nik

Αν ξεπεράσει το 1,5 θα βρεθεί γρήγορα κοντά στο 1,70...
Σαν θετικό στοιχείο σημειώνω το πέρασμα του 20αρη πάνω από τον 50αρη.
Stop loss το 1,3.

liberanimus

Quote from: liberanimus on June 19, 2012, 09:22:23

Το πρότυπο κίνησης των δεικτών που αναφέρω εδώ και μήνες ατρόφησε τον Ιούλιο και από τον Αύγουστο αντικαταστάθηκε από κάτι άλλο που θυμίζει ανοδικό κύκλο. Δεν αποκλείω κάποιαν έκπληξη αλλά πιστεύω ότι είδαμε τοπικό(;) πάτο στη μετοχή.

Θα μου πείτε, αφού η τράπεζα είναι χρεοκοπημένη, γίνεται να έχουμε ανοδικό κύκλο; Το ίδιο χρεοκοπημένες όμως ήταν και οι Αμερικανικές τράπεζες το 2009. Προφανώς επιχειρείται να σωθούν οι μεγαλομέτοχοι εις υγείαν μας.

Η ανοδική κίνηση που παρατηρούμε θα μπορούσε να διαρκέσει ακόμα και μετά τις Αμερικανικές εκλογές και να σηματοδοτεί αλλαγή τάσης.

Ανησυχητικό σημείο τα ανοδικά χάσματα που πρέπει να καλυφθούν, αλλά υπάρχουν και καθοδικά ακάλυπτα πολύ ψηλότερα.

kfk

Αντιστροφή Τασης (Ημερήσιο Διάγραμμα)
Για πρώτη φορά τα τελευταία δύο χρόνια βλέπουμε έξοδο από το καθοδικό κανάλι, ανοδικό failure swing και αντιστροφή τάσης στο ημερήσιο διάγραμμα.
Οι τιμές πέρασαν πάνω από τον ΕΜΑ55 με τους Macd και Price Roc  να περνούν σε θετικό έδαφος.

Σήματα
Μετά το buy signal στη τιμή 1.19 κτύπησε τον πρώτο στόχο κατοχύρωσης κερδών στα 2.05 (Fibonacci 161.8%), με το σήμα Long  να διατηρείται με επόμενο στόχο τα 2.64 Καθοδική διάσπαση των 1.89 είναι σήμα για Exit Long.

Arrow

H λήξη της συσσώρευσης(συνήθως τέτοιου είδους λύνονται βάσει της προυπάρχουσας κίνησης) θα δώσει κίνηση με στόχο τουλάχιστον το 2.65:

Καλό κουράγιο...

macevri

Δε θα ήθελα να χαθεί η median line.

liberanimus

Και τώρα τί;

Την απάντηση θα τη δώσουν οι Μπόλλινγκερ. Οι γραμμές έχουν αρχίσει να συγκλίνουν. Εάν κατά την επόμενη ανοδική κίνηση κάνουν νέο υψηλό, πάμε καλά. Αν όχι, φούσκα ήταν και θα ξεφουσκώσει.

liberanimus

Οι Μπόλλινγκερ ανοίγουν ξανά και η επάνω έκανε χαμηλότερο υψηλό. Η κάτω γραμμή όμως έχει ανοδική φορά, πράγμα που σημαίνει ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

liberanimus

Νέο υψηλό στις Μπόλλινγκερ. Όλοι οι δείκτες που χρησιμοποιώ δείχνουν ανοδική αγορά. Το πώς αυτό μπορεί να συμβαίνει σε χρεοκοπημένη τράπεζα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Η λογική λέει μακρυά από την τράπεζα. Οι δείκτες μου λένε ότι η τάση έχει αλλάξει σε ανοδική.

Arrow

Ακούμπησε σήμερα τον ΚΜΟ200(1.78)και αντέδρασε άμεσα,πλησιάζοντας και το 50% διόρθωσης από τα χαμηλά του Ιουνίου.Αν μη τι άλλο υπάρχουν οι προυποθέσεις για μια αντίδραση τουλάχιστον μετά από 30% πτώση σε λίγες μόνο συνεδριάσεις:

Καλό κουράγιο...

aegeanman

ο 200αρης ειναι στο 1,96 και στο ztrade και  στο capital  1,78 ...στο daily ..τελικα που ειναι στεφανε?

Stephanos

Επιβεβαιώνω πως με βάση τα metastock δεδομένα που έχω από δύο πηγές ότι ο ΚΜΟ 200 βρίσκεται στο 1,78 όπου σήμερα οι τιμές τον άγγιξαν. Στο 1,96 βρίσκεται ο εκθετικός κινητός μέσος των 200 ημερών όπου αν δεν κάνω λάθος είναι η default επιλογή στο ztrade.
My word of advice: "Trade what you see, not what you believe."

Against the Standard Way of Thinking.

macevri

Πέραν των παραπάνω αναφερθέντων (200κμο και οριζόντια διαγραμματική στήριξη του 1,78) η μετοχή δείχνει να στηρίζεται οριακά στο κάτω σκέλος του καναλιού. Θετικές αποκλίσεις στον RSI (120min).
Σε περίπτωση διάσπασης επόμενη στήριξη η περιοχή 1,45-1,50

Arrow

Quote from: Arrow on October 30, 2012, 10:51:52
Ακούμπησε σήμερα τον ΚΜΟ200(1.78)και αντέδρασε άμεσα,πλησιάζοντας και το 50% διόρθωσης από τα χαμηλά του Ιουνίου.Αν μη τι άλλο υπάρχουν οι προυποθέσεις για μια αντίδραση τουλάχιστον μετά από 30% πτώση σε λίγες μόνο συνεδριάσεις:

Για να δούμε τι θα δούμε:

Καλό κουράγιο...

macevri

Μη επιβεβαιωμένη διάσπαση καθοδικού καναλιού από ΕΤΕ. Θα πρέπει να δούμε τιμές πάνω από 1,5 με επιτάχυνση της κίνησης για να θεωρηθεί αξιόπιστη.

Υ.ΓΗ ΕΥΡΩΒ αντίστοιχα είναι ακριβώς κάτω από την καθοδική γραμμή τάσης.

Arrow

Για όσο βρίσκεται κάτω από το 1.60 αφήνουμε τους άλλους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα:

Καλό κουράγιο...

tsip

quote author=Arrow link=topic=3769.msg170547#msg170547 date=1355347390]
Για όσο βρίσκεται κάτω από το 1.60 αφήνουμε τους άλλους να βγάζουν το φίδι από την τρύπα:

[/quote]

Την τρύπα τη βλέπω, δεν ξέρω αν προορίζεται να μπει ή να βγει φίδι από εκεί ή κάτι άλλο...
Αγοράζουμε τις διορθώσεις!!! ΑΚΟΜΑ!!!

ny

εγω βλεπω μια μεγαλη καθοδικη σφηνα

tsip

Quote from: ny on December 13, 2012, 04:40:32
εγω βλεπω μια μεγαλη καθοδικη σφηνα

Μακάρι να έχεις δίκιο, γιατί εγώ βλέπω νέα χαμηλά για τις τράπεζες το 2013...
Αγοράζουμε τις διορθώσεις!!! ΑΚΟΜΑ!!!

liberanimus

Χαμηλότερο χαμηλό οι Bollinger στην ΕΤΕ σήμερα.