Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ)

Started by Stephanos, November 04, 2008, 06:40:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 40 Guests are viewing this topic.

drimonaios

Τέταρτο κερί με άνω σκιά σήμερα. Από πάνω η δυναμική αντίσταση του Στέφανου, από κάτω ο ΚΜΟ50 που την έχει ακολουθήσει αρκετά καλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πιστεύω ότι τα επόμενα κεριά (όχι υποχρεωτικά τα ένα δύο επόμενα) θα έχουν τη σκιά από κάτω.

Ceo

Quote from: Ceo on March 11, 2010, 17:37:45
... καπως στεναχωρα μου φαινεται εκει περα ... ... 'πρεπει' να κανει δυναμικη κινηση, προς οποιαδηποτε κατευθυνση
(το βλεπω κατα βαση θετικα, αμεσα ή σε 1-3 μερες, ήτοι δεν αποκλειω μια παραπλανητικη μινι-βουτια ή αλλιως τεσταρισμα στηριξεων, κατω απο 15.80 εχει ανεση μεχρι το 15.25 (χωρις να εχω υπολογισει fibo rtc), πιο κατω θα με εβαζε σε σκεψεις, αν και κυματικα 'αντεχει' μεχρι και τα 14.85 αν θεωρησουμε οτι χθες ειδαμε το 3 του 3, ...
για τους πολυ βραχυπροθεσμους, η διασπαση πριν λιγο των 15-75-80 θα μπορουσε να θεωρηθει sell signal, η οποια βεβαια τωρα (15.88 την ωρα που γραφω) φαινεται ως ψευτοδιασπαση ...
... μνημόνιο για τους πολιτικούς, πότε ??

nionios

Quote from: nionios on March 11, 2010, 12:50:45
καταρχήν να ζητήσω συγνώμη για την ανάλυση της εικόνας, αλλά έχω πρόβλημα με το πρόγραμμα. Να πώ επίσης ότι δεν έχω ιδέα από κύματα, απλά με το μάτι έκανα κάποιες παρατηρήσεις (με την βοήθεια των fibonacci retracements), οι οποίες μπορεί και να είναι τυχαίες, αλλά μπορεί και κάτι να δείχνουν. Οι πιο έμπειροι μπορούν να βοηθήσουν κατά πόσο μπορούν να έχουν βάση οι παρατηρήσεις μου.

το διάγραμμα εμφανίζει την ΕΤΕ σε 10`από 23/2 έως σήμερα. ουσιαστικά προσπάθησα να απομονώσω τις πιο αξιόλογες διορθώσεις και τις επεκτάσεις τους.

ΚΙΝΗΣΗ 1: το 162% συμπίπτει με το υψηλό της Δευτέρας
ΚΙΝΗΣΗ 2: το 262% συμπίπτει επίσης με το υψηλό της Δευτέρας
ΚΙΝΗΣΗ 3: το 262% συμπίπτει επίσης με το χθεσινό υψηλό
ΚΙΝΗΣΗ 4: το 162% είναι πολύ κοντά με το χθεσινό υψηλό επίσης

γενικά οι διορθώσεις συνήθως αγγίζουν το 50%-61,8% (γι αυτό εμφανίζονται αρκετά retracements χωρίς αρίθμηση, προκειμένου να το αποδείξω)

με τα δεδομένα αυτά, εαν η αυριανή (εαν προκύψει) διόρθωση σταματήσει γύρω από το 15.58€ (61,8% του τελευταίου σκέλους), τότε, βάση της συγκεκριμένης μεθόδου, οι τιμές στόχοι είναι 16,80€ σε πρώτη φάση και 17.50€ στη συνέχεια

συγχωρέστε με εαν φαίνεται πολύ "μπακαλίστικη" η μέθοδος, αλλά ο καιρός θα δείξει!

ευχαριστώ για την υπομονή σας  :*2

χαμηλό 15.49€...μήπως τελικά ακολουθούν κάτι αντίστοιχο?

Arrow

Θα τα πούμε το βράδυ με την ησυχία μας... :)
Καλό κουράγιο...

nionios

πλάκα πλάκα...αν το προσέξεις, η κίνηση 5-5 τελειώνει στο 15.50€!

Stephanos

Quote from: drimonaios on March 15, 2010, 14:35:32
Τέταρτο κερί με άνω σκιά σήμερα. Από πάνω η δυναμική αντίσταση του Στέφανου, από κάτω ο ΚΜΟ50 που την έχει ακολουθήσει αρκετά καλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πιστεύω ότι τα επόμενα κεριά (όχι υποχρεωτικά τα ένα δύο επόμενα) θα έχουν τη σκιά από κάτω.

Σημειώσατε ένα :)
My word of advice: "Trade what you see, not what you believe."

Against the Standard Way of Thinking.

Arrow

Στην ΕΤΕ,όπως και στον ΓΔ,δείχνει σαν κάτι να τελείωσε στο 16.33 και με το σημερινό της χαμηλό στο 15.49(23,6% της όλης κίνησης από 12.73 ως το 16.33,έτσι φίλε nionios...?)αλλά και με την επιστροφή της σε θετικό έδαφος στη λήξη,η μεγάλη μας φίλη φαίνεται να'ναι έτοιμη να σφυρίξει την έναρξη του β' ημιχρόνου.

Βάζοντας το stop loss στο σημερινό χαμηλό,βάζει πλώρη για τα 18 ευρώ.
Καλό κουράγιο...

nionios

με τα δεδομένα αυτά, εαν η αυριανή (εαν προκύψει) διόρθωση σταματήσει γύρω από το 15.58€ (61,8% του τελευταίου σκέλους), τότε, βάση της συγκεκριμένης μεθόδου, οι τιμές στόχοι είναι 16,80€ σε πρώτη φάση και 17.50€ στη συνέχεια
Posted on: March 11, 2010, 21:50:45

σωστός Arrow...απομένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η "μπακαλίστικη" μέθοδος   /afro2

Stephanos

Arrow

Στο 14.53 το 50% της όλης ανόδου.
Καλό κουράγιο...

Ceo

Quote from: reflection26 on February 24, 2010, 14:40:32
Πρωτος στοχος +-16.90 δευτερος 18.90.Αν αυριο εχουμε συνεχιση της καθοδικης τασης η ετε θα βρει στηριξη στα 12.40.
φιλε reflection26, ισως να πρεπει να περιμενουμε και το τελος της αυριανης συνεδριασης για ασφαλεστερα συμπερασματα, θα ηθελα να σε ρωτησω παντως, δεδομενου οτι φτασαμε κοντα σχετικα, 16.3x, αλλα οχι πολυ κοντα, στον 1ο στοχο, εχεις αλλαξει θεωρηση?

reflection26

Φιλε CEO στο μυνημα που σου ειχα απαντησει στις 26/2 2 μερες μετα ειχα αναπροσαρμοσει τον στοχο και σου ειχα γραψει αυτο:Αν τωρα δεν το κανει και κρατησει την διπλη στηριξη στα 13 και βγαλει αντιδραση τοτε η αντιδραση θα εχει μικροτερο περιθωριο ανοδου με πιθανοτερο τον πρωτο στοχο που εχω αναφερει στα 16.5 περιπου.Αυτο δεν το εκανα τυχαια ηταν το 50% του τελευταιου κυματος και το 23.6% του κυκλου καθως και η γραμμη τασης την οποια ποτε δεν εσπασε και αλλα πολλα.Τελος θα ηθελα να ξεκαθαρισω κατι.Αποφασισα να απεχω και αυτο διοτι παρατηρησα οτι ο κεντρικος αναλυτης δεν μου εχει δωσει ουτε ενα Thank You οχι για την αναλυση αλλα τουλαχιστον για την προσπαθεια.Ισως ο τροπος που επεξεργαζομαι το διαγραμμα να διαφερει ομως δεν εχω παρει απαντησεις σε κατι απλα πραγματα.Τα τελευταια χρονια κυκλοφορουν τοσοι πολλοι δεικτες και συστηματα συναλλαγων,ωστε ο επενδυτης δεν γνωριζει ποια ειναι πιο ευστοχα,πιο κερδοφορα,λιγοτερο επικινδυνα,σε ποιες χρηματιστηριακες φασεις λειτουργουν καλυτερα, και το κυριοτερο,αν ταιριαζουν στο προφιλ του, στο χαρακτηρα του και την φιλοσοφια του.Αυτο εδω δεν το εχω δει.Δεν εχω δει διαχειρηση στατιστικη σε δεικτες ή σε αποκλισεις δεν εχω δει στατιστικη στα candlesticks ουτε και στην διαγραμματικη αναλυση.Δεν εχω δει ογκοαναλυση και χρονικες αντιστασεις περα απο τα χρονικα fib.Τον τελευταιο καιρο ασχοληθηκα μονο με τις ταλαντωσεις των κυματων και ειδατε μια νεα τεχνοτροπια  ενος μικρου κομματιου της τεχνικης αναλυσης που μαλιστα δεν την εκανα και σωστα διοτι θα μπορουσα να γραψω ολοκληρα κειμενα επιπλεον.Αν ειχα το χρονο θα ειχα επεκταθει και σε αλλα.Ομως δεν ειδα καμια ανταποκριση παρα μονο να λεω στοχους τιμες και το αν θα παει πανω ή κατω.Το site μου αρεσει πολυ το θεωρω το καλυτερο στην Ελλαδα αλλα ο καθενας εχει εγκλωβιστει σε δικα του δεδομενα που οποιος τα αμφισβητει ειναι μαυρο προβατο.Προσωπικα αμφισβητω τα παντα μεχρι να φτασω στο τελειο.Αυτη την περιοδο φτιαχνουμε προγραμμα και θελουμε να βγαλουμε τους καλυτερους κιν.μεσους ορους με διασταυρωσεις σε συναλλαγμα σε ολους τους χρονικους οριζοντες με διαχειρηση κεφαλαιου και ψαχνουμε αλγοριθμους και πολλα αλλα.Θα μεινω απλος θεατης.Καλη συνεχεια.Καλο κουραγιο.

Stephanos

Φίλε reflection, θα μπορούσες να μου στείλεις pm για οποιαδήποτε πρόβλημα ή παράπονα είχες. Σου είχα δώσει μόνο δύο 'Thank You' ΕΔΩ και ΕΔΩ από τα 20 συνολικά ευχαριστήρια που έχω δώσει μέχρι τώρα. Η δουλειά σου έτσι κι αλλιώς είναι τόσο αξιόλογη που τα Thank you περισσεύουν. Όπως είχε πει ο Μπεν Τζόνσον: 'Ο έπαινος, καθώς το χρυσάφι και τα διαμάντια, οφείλει την αξία του στη σπανιότητα'.

Είμαι ανοικτός πάντα σε οποιαδήποτε εισήγηση ή παρατήρηση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δυνατότητα των προσωπικών μηνυμάτων για να μην επιβαρύνουμε το τόπικ με εκτός θέματος συνομιλίες.

Stephanos

To επίπεδο των κοντά στα 13,60 φαίνεται να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον. Εκεί εντοπίζεται και ένα μεγάλο χάσμα τιμών.

anabela

By far !!!! το πιο πολύχρωμο διάγραμμα. :) :)
Η ΕΤΕ διάσπασε τον 20αρη που είναι στο 14.97, διέσπασε καθοδικά οριακά μια καθοδική γραμμή τάσης Τ11 14.89 και προσγειώθηκε στη γραμμή στήριξης Τ10, 14.63.
Κλείσιμο μτχ.14.70.
Βάσει των παραπάνω , συν των ενδείξεων του William, και εδώ βλέπω ανοδικό γύρισμα αύριο.
Τι είπαμε ΣΤΟΧΟΣ Ο ΓΔ 2000 μονάδες μέχρι τον ΙΟΥΝΙΟ.

SPAND

Δεν μπορεσε να κινηθει πανω απο 16,30 ,σχηματιστηκαν 2 high fractals 16,30 16,32.τελικα κινηθηκε κατω απο το fibo ladder 15,62.O σχηματισμος σημαιας ,ιδιος με αρχες του ετους .Ισως αυτη την φορα εχουμε εξοδο απο το καθοδικο καναλι ,διασπαση του 16,33 και κινηση προς 17,50,με την βοηθεια και της ειδησεογραφιας!
Θα με βρειτε στο στεκι μου  "http://tostekitougatou.blogspot.com/
"Τα δημιουργικα μυαλα επιβιωνουν σε καθε ειδους κακη εκπαιδευση"

Stephanos

......

vam

Δείχνει να μοιάζει με το σχηματισμό που έχει παραθέσει ο Στέφανος παραπάνω.
Αραγε είναι σωστή η προσέγγιση να περιμένει κανείς να περάσει και το 17,5 και μετά να τοποθετηθεί, καθώς ο σχηματισμός δείχνει να καταλήγει σε μεγάλα ύψη.
Με προβληματίζει πολύ το ότι εδώ προοιωνίζεται μια μεγάλη άνοδος και τα ξένα είναι στα όρια τους.

SPAND

Μας έβαλε σε alert 22/3 δινοντας ενα σήμα για πιθανη υποχώρηση,αλλά 23/3 έδωσε long bar με εισοδο πανω απο 15,10 ,που ενεργοποιηθηκε 24/3 ,δίνοντας και Low fractal το 14,08 που ειναι και το stop loss.
Βεβαια 26/3 με την βοηθεια του Τρισε ανοιξε με gap δινοντας νεο σημα εισόδου με κινηση πάνω απο 16,10 με το 16,33 να ειναι το προηγουμενο ψηλο και πιστέυω να το σπασει δίνοντας συνέχεια ανοδική προς 17,50.
Θα με βρειτε στο στεκι μου  "http://tostekitougatou.blogspot.com/
"Τα δημιουργικα μυαλα επιβιωνουν σε καθε ειδους κακη εκπαιδευση"

Stephanos

Ceo

παρατηρω το καναλι ...

(συμπληρωματικα, οι 2 ανερχομενες ειναι απο τα χαμηλα 03/09, η μια κατερχομενη ενωνει τοπικες κορυφες 05/08 & 09/08 και η αλλη χαμηλο 07/08 με υψηλο 06/09)

Ceo

εχει γινει το crossover

(νομιζω, και ελπιζω, οτι δεν θα αποδειχθει whipsaw)

Stephanos

H μετοχή γεμίζει το χάσμα τιμών.

grande

...εάν γεμίσει το χάσμα τιμών, τότε ίσως γεμίσει και το πιο κάτω !!!
"Κάνε σήμερα αυτό που οι άλλοι δε θέλουν, για να μπορείς να κάνεις αύριο αυτό που οι άλλοι δε θα μπορούν"  ΠΛΑΤΩΝΑΣ
http://grande-tradeinchaos.blogspot.com/

Stephanos

grande

...δεν προτρέχω, απλά με εντυπωσιάζει το Trading στις συγκεκριμένες τιμές, όπως επίσης η φυσιολογική (!) αποδοχή των μέτρων χωρίς να προηγηθούν κινήσεις (πανικού) για μάζεμα χαρτιών !!!
"Κάνε σήμερα αυτό που οι άλλοι δε θέλουν, για να μπορείς να κάνεις αύριο αυτό που οι άλλοι δε θα μπορούν"  ΠΛΑΤΩΝΑΣ
http://grande-tradeinchaos.blogspot.com/

PolikiArkouda

Μέχρι τώρα έχει καλύψει μερικώς το χάσμα (έχει κάνει χαμηλότερο 15,38). Έχει αφήσει δηλ. το range 15,30-15,37 και έχει γυρίσει προς τα πάνω.

Υπάρχει περίπτωση να αφήσει αυτή την εκκρεμότητα "μη εκπληρωμένη" ή θα πρέπει οπωσδήποτε σήμερα ή αύριο να γυρίσει να το καλύψει ?

Στατιστικά έχουμε περιπτώσεις μερικής κάλυψης χασμάτων σε κινήσεις μετοχών ?

alexaral

H κάλυψη είναι πλήρης κύριοι.

Stephanos

Η μετοχή γέμισε με υποδειγματικό αλλά άκομψο τρόπο το ανοδικό χάσμα τιμών.

PolikiArkouda

Quote from: Stephanos on March 30, 2010, 11:02:52
Η μετοχή γέμισε με υποδειγματικό αλλά άκομψο τρόπο το ανοδικό χάσμα τιμών.

Που σημαίνει ότι μπορεί να μην έχει τελειώσει το κάτω ακόμη ?

Επίσης, αν και η Αγορά σήμερα (στοχευμένα ή μη) φρόντισε να μου δώσει άμεσα απάντηση στο ερώτημα που έκανα παραπάνω, θα ήθελα να ακούσω, αν μπορεί να αναφέρει κάποιος από την εμπειρία του, περιπτώσεις που έχει συναντήσει (ιδιαίτερα σε χαρτιά του 20άρη), όπου δεν είχαμε πλήρη κάλυψη χασμάτων.

Stephanos

PolikiArkouda, τα ερωτήματα σου δεν μπορούν να απαντηθούν σε αυτό το τόπικ. Μπορείς να ανοίξεις ένα νέο topic στο κατάλληλο board.

Ως αναφορά την ΕΤΕ ίσως αύριο μετά το τέλος της συνεδρίασης να μπορέσει να απαντηθεί το ερώτημα σου :)

Ceo

προσπαθωντας να αξιολογησω τα διαφορα σηματα αγοροπωλησιων που δινουν κατα καιρους (ήτοι την τελευταια 2ετια σε ημερησια δεδομενα) δεικτες τασης οπως ο MACD, KMO-30, PrOsc, και κατα ποσο επιβεβαιωνονται μεταξυ τους, επικεντρωθηκα στην διαφαινομενη (μεσοπροθεσμη) αντιστροφη τασης και την αξιολογηση της τρεχουσας διορθωτικης κινησης οπως και στην επισημανση των whipsaws σε διαφορες φασεις, οπως αυτη που διανυουμε τον τελευταιο καιρο ...

με βαση
Quote from: adonettos on April 22, 2009, 05:17:26
Gia paradeigma ekeina tou Dimopoulou, ...
οπως το "ΤΑ, Μέρος 2ο: Πρακτικές Εφαρμογές"

... σε αυτο το πλαισιο λοιπον, εδωσα βαση στα σηματα π.χ. του MACD οταν εναλλασεται μεταξυ αρνητικης/θετικης περιοχης (δηλ. τα αργα σηματα), τις τυχον προσωρινες διασπασεις του ΚΜΟ-30, καθως και τα σηματα του PrOsc  (μεταξυ αρνητικου/θετικου πεδιου)

παρατηρησα οτι οι μεγαλες κινησεις των περιοδων Ιαν. '09, Ιουν-Ιουλ. '09, Ιαν. '10 ηταν τελικα ανεπιτυχεις ως προς την αντιστροφη της μεσοπροθεσμης τασης, και αυτο υποδυκνυοταν κατα καποιο τροπο απο την μη ταυτοχρονη εκδηλωση σηματων/επιβεβαιωση των 3 δεικτων ανωτερω, π.χ. ενω οι τιμες ειχαν διασταυρωσει τον ΚΜΟ-30 και τις 3 εξεταζομενες περιοδους, και ο PrOsc ειχε δωσει ομοιως σηματα με παραλληλα οριακα whipsaws στις 2 πρωτες, ο MACD δεν ειχε αλλαξει πεδιο σε καμμια

ομως στην τρεχουσα περιοδο, παρολο που και οι 3 δεικτες εχουν δωσει ανοδικα σηματα (εχουμε 2 σηματα/ανοδικες διασταυρωσεις του ΚΜΟ-30 και μια καθοδικη ψευτοδιασπαση (ενω σημερα κλεισαμε πανω του), τον MACD ηδη σε θετικο πεδιο δινοντας παλι σημερα αμελητεο whipsaw, και τον PrOsc σημερα οριακα σε θετικο πεδιο ακομα), ...η κατασταση δηλ. δειχνει να ειναι εντελως οριακη, ομως συγκρινομενη με τις 3 προηγουμενες περιοδους υποδυκνυει οτι αυτη την φορα η αντιστροφη της τασης φαινεται να συγκεντρωνει καπως περισσοτερες πιθανοτητες διατηρησης της και η τρεχουσα διορθωση να αποδειχθει ενα απλο throwback ...

(σε επιπεδο ΓΔ η κατασταση προσεγγιζομενη με τον ιδιο τροπο δειχνει καπως πιο 'ανετη', ελαφρως καλυτερη)

Stephanos

Stephanos

Quote from: grande on March 30, 2010, 03:23:02
...εάν γεμίσει το χάσμα τιμών, τότε ίσως γεμίσει και το πιο κάτω !!!

Έτσι φαίνεται :)

stefil

Που την βλεπεις δηλαδη Στεφανε?