Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ)

Started by Stephanos, November 04, 2008, 06:40:21

Previous topic - Next topic

0 Members and 37 Guests are viewing this topic.

alexaral

αν θα μπορουσες Στέφανε, στο παραπανω διαγραμμα να μας βαλεις  την 5 κυματικη αριθμιση των προωθητικων κυματων  (1ο 3ο και 5ο )ωστε να μπορεσουμε και εμεις να το κατανοησουμε ...που δεν εχουμε την δυνατοτητα intraday data 

ετσι νομιζω θα εχουμε καλυτερη εικονα για την ενδεχομενη και πιθανη ολοκληρωσει του πτωτικου αυτου κυκλου.
Ευχαριστω εκ των προτερων

tgian

Άνοιγμα με ακρίβεια στο 14,39...Τhank you Στέφανε... :*7
Powered by the Sun!
www.btenergy.gr

macevri

Στένεψαν τα περιθώρια για την ΕΤΕ και πρέπει να χαράξει το δρόμο...... ή σπάει το 15,1 και ανοίγει ο δρόμος για τα 16 ή ακολουθεί το δρόμο της διόρθωσης....

Stephanos

My word of advice: "Trade what you see, not what you believe."

Against the Standard Way of Thinking.

macevri

Ένα update του πρωινού. Είναι 5λεπτο
Βλέπουμε πως έσπασε το rising wedge και τώρα βρίσκεται με ακρίβεια στην κάτω γραμμη του παράλληλου καναλιού. Αν τη σπάσει η διορθωτική κίνηση θα συνεχιστεί.

Ceo

αν σπασει το καναλι τοτε στοχος ειναι η βαση του rising wedge, οπως νομιζω ελεγες το πρωι, ητοι 14.40?
... μνημόνιο για τους πολιτικούς, πότε ??

macevri

ΑΝ σπάσει και ΑΝ κάνει ΚΑΙ κάτω από 14,70 τότε ναι ο στόχος είναι 14,30

Επίσης αν κάνει κάτω από 14,70 ίσως να έχει σχηματίσει ένα ενδοσυνεδριακό H&S με στόχο 14,26.

Πληροφοριακά 14,39 είναι και το 38,2% της κίνησης από το 13,14

anabela

Ωραία δουλειά έκανες φίλε Macevri. Μπράβο.
Τι είπαμε ΣΤΟΧΟΣ Ο ΓΔ 2000 μονάδες μέχρι τον ΙΟΥΝΙΟ.

macevri

Μια και το ανέφερα σε άλλο τόπικ δείτε τους όγκους τον Οκτώβρη κ στον πάτο του Μαρτίου και συγκρίνετε με τους αντίστοιχους όγκους ΝοέμβρίουΦεβρουρίου 2010

SPAND

Ακομη δεν κινηθηκε πανω απο 15,20 .Κινηση ιδια με του Δεκεμβριου και ιδιος σχηματισμος.
Ακομη στο καθοδικο καναλι.Πιθανον να κινηθει στην ανω καθοδικη γραμμη.
Η συνεχεια???
Θα με βρειτε στο στεκι μου  "http://tostekitougatou.blogspot.com/
"Τα δημιουργικα μυαλα επιβιωνουν σε καθε ειδους κακη εκπαιδευση"

macevri

Quote from: macevri on March 04, 2010, 14:21:45
ΑΝ σπάσει και ΑΝ κάνει ΚΑΙ κάτω από 14,70 τότε ναι ο στόχος είναι 14,30

Επίσης αν κάνει κάτω από 14,70 ίσως να έχει σχηματίσει ένα ενδοσυνεδριακό H&S με στόχο 14,26.

Πληροφοριακά 14,39 είναι και το 38,2% της κίνησης από το 13,14

Έσπασε μεν αλλά δεν έκανε κάτω από 14,70. Αντιθέτως έκανε νέο υψηλο. Τώρα θέλουμε να δούμε κλείσιμο >15,20.

Stephanos

Κίνηση χωρίς εκπλήξεις.
Με την ΕΤΕ προκύπτει ένα θέμα που θα πρέπει να εξεταστεί. Έχω την εντύπωση πως εάν η ΕΤΕ προσεγγίσει τα 16,75 ευρώ ο ΓΔ θα βρίσκεται αρκετά υψηλότερα από τις 2100 μονάδες που όλοι (;) αναμένουμε ότι θα λειτουργήσουν ως αντίσταση. Το ενδεχόμενο αυτό θα εξεταστεί στο topic του ΓΔ Χ.Α.

SPAND

Μετα απο 4 αποτυχημενες προσπαθειες εσπασε τα 15 ευρω και μαλιστα το 15,20 και εκλεισε πανω απο αυτο.
η κινηση ειναι το 62% της κινησης 9/12/09-11/1/10 αλλα και της διορθωσης απο 3/2   τα 17 ευρω περιπου το 100%
ο ογκος ειναι  ιδιαιτερα  αυξημενος
ο ΜΑ50 στα 16 ευρω θα ειναι μαλλον η πρωτη αντισταση αν συνεχιστει η ανοδος.
Και βεβαια πανω απο το 15,20 περασε και αυτη σε ανοδικη φαση(βασει μιας εκ των  μεθοδων  μου)

Επειδη πολλες φορες γραφω για fractals και την μεθοδο που χρησιμοποιω ,σε γενικες γραμμες στο διαγραμμα
βλεπετε τα 1 ,3 high fractal και τα 2,4 low.
Μια στρατηγικη ειναι να βγω long η να αγορασω μετοχες  οταν εχω διασπαση του high  η short του low.
και η αλλη να περιμενω βασει της φορμουλας στις πρασινες bars ,εφοσον εχω διασπαση του υψηλου της long
και στις κοκκινες short εφοσον εχω διασπαση του χαμηλου.Ακολουθωντας το trade και money management βεβαια που εχω και ειναι αλλο κεφαλαιο ισως το σημαντικοτερο και πρεπει να εχει οποσδηποτε ο καθενας νομιζω.

nionios

δείτε λιγάκι και τον 40 EXP...έχει κάποια καλά πατήματα από Νοέμβριο έως σήμερα και η ΕΤΕ είναι ακριβώς πάνω του σήμερα!

anabela

Θα παραθέσω εδω κάποιες παρατηρήσεις μου για να δώ, εαν θα πραγματοποιηθούν.
Βασιζόμενη στο μηνιαίο διάγραμμα, που είχα ανεβάσει αρχές φλεβάρη δίνω 80% πιθανότητα στο παρακάτω σενάριο.

Μια συνολική ανοδική κίνηση της ΕΤΕ, με διάσπαση 17.60 - 17.70 ,ΜΑ20 σε μηνιαίο, και τερματισμό στη περιοχή   17,86 - 18. 
Και κλείσιμο, του τρέχοντος μήνα, της ΕΤΕ στα 15.40 πέριξ.

SPAND

Η ανω πλευρα του καθοδικου καναλιου στο 15,90 φρεναρε την κινηση.
Σε ανοδικη φαση, να δουμε αν θα εχουμε επαναληψη της κινησης οπως στην κορυφωση 11/1 η θα
καταφερει να βγει απο το καθοδικο καναλι.Περιμενω long setup bar και την συνεχεια της κινησης.

Arrow

15.10-15.30 τα επίπεδα υπό παρακολούθησιν για την ΕΤΕ,σε περίπτωση πτωτικής αυριανής.
Καλό κουράγιο...

Arrow

Quote from: Arrow on March 08, 2010, 12:30:13
15.10-15.30 τα επίπεδα υπό παρακολούθησιν για την ΕΤΕ,σε περίπτωση πτωτικής αυριανής.

15.12 το σημερινό χαμηλό της,θα μπορούσε να δει τιμές στη περιοχή του 16.80 λίαν συντόμως,όπου βρίσκεται και το 23,6% της όλης διόρθωσης 28.25-12.73.
Καλό κουράγιο...

Stephanos

Ceo

... επικειται? (σημερα ή αυριο?)

ny

Στεφανε,απο το κυμα 5 μεχρι τωρα φαινεται οτι ειμαστε σε μη προωθητικο διορθωτικο κυμα.Θα μπορουσε νομιζεις να διορθωσει μεχρι την κορυφη του 4 η και του 4 του 3 ? Θα ηθελα την εκτιμηση σου.

Stephanos

Γεια σου ny,

Είναι πολύ δύσκολο να απαντηθεί το ερώτημα σου. Δεν είμαι καν σίγουρος εάν η κίνηση ήταν 5-κυματική όπως παρουσιάζεται στο διάγραμμα ή ένα ABC σύμφωνα με όσα έχουμε πει στο Dead poets society. Επίσης δεν γνωρίζουμε εάν η κίνηση που έχει ξεκινήσει από τον πυθμένα των 12,73 είναι μία abc κίνηση ή εάν αυτό είναι ένα 3ο κύμα/υπόκυμα. Για να μπορέσω να αξιολογήσω καλύτερα την κίνηση θα πρέπει να δω εάν οι τιμές διασπάσουν την δυναμική αντίσταση ή/και να δω το εύρος και τον χαρακτήρα της διορθωτικής/καθοδικής κίνησης όταν αυτή εκδηλωθεί.
Το προηγούμενο 4ο κύμα είναι φυσικά ένας στόχος υπό την προϋπόθεση ότι η κυματική μέτρηση είναι σωστή. Μακρινός όμως στόχος σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές.

ny

στεφανε σ ευχαριστω για τις εκτιμησεις σου

Arrow

Quote from: Arrow on March 09, 2010, 11:28:03
Quote from: Arrow on March 08, 2010, 12:30:13

15.12 το σημερινό χαμηλό της,θα μπορούσε να δει τιμές στη περιοχή του 16.80 λίαν συντόμως,όπου βρίσκεται και το 23,6% της όλης διόρθωσης 28.25-12.73.

Έστω και άκαιρα να διορθώσω ότι το 23,6% της όλης διόρθωσης δεν είναι φυσικά το 16.80 αλλά το 16.39,το οποίο η ΕΤΕ πλησίασε χθες(16.33).Σε ενδεχόμενη αυριανή συνέχιση της μίνι διορθωτικής της πορείας τα επίπεδα του 15.75 και 15.60(23,6% της κίνησης 13.15-16.33)είναι ενδιαφέροντα προς παρακολούθησιν,με το 4άρι της προηγηθείσας κίνησης να βρίσκεται στο 15.12(και 38,2%).
Καλό κουράγιο...

nionios

καταρχήν να ζητήσω συγνώμη για την ανάλυση της εικόνας, αλλά έχω πρόβλημα με το πρόγραμμα. Να πώ επίσης ότι δεν έχω ιδέα από κύματα, απλά με το μάτι έκανα κάποιες παρατηρήσεις (με την βοήθεια των fibonacci retracements), οι οποίες μπορεί και να είναι τυχαίες, αλλά μπορεί και κάτι να δείχνουν. Οι πιο έμπειροι μπορούν να βοηθήσουν κατά πόσο μπορούν να έχουν βάση οι παρατηρήσεις μου.

το διάγραμμα εμφανίζει την ΕΤΕ σε 10`από 23/2 έως σήμερα. ουσιαστικά προσπάθησα να απομονώσω τις πιο αξιόλογες διορθώσεις και τις επεκτάσεις τους.

ΚΙΝΗΣΗ 1: το 162% συμπίπτει με το υψηλό της Δευτέρας
ΚΙΝΗΣΗ 2: το 262% συμπίπτει επίσης με το υψηλό της Δευτέρας
ΚΙΝΗΣΗ 3: το 262% συμπίπτει επίσης με το χθεσινό υψηλό
ΚΙΝΗΣΗ 4: το 162% είναι πολύ κοντά με το χθεσινό υψηλό επίσης

γενικά οι διορθώσεις συνήθως αγγίζουν το 50%-61,8% (γι αυτό εμφανίζονται αρκετά retracements χωρίς αρίθμηση, προκειμένου να το αποδείξω)

με τα δεδομένα αυτά, εαν η αυριανή (εαν προκύψει) διόρθωση σταματήσει γύρω από το 15.58€ (61,8% του τελευταίου σκέλους), τότε, βάση της συγκεκριμένης μεθόδου, οι τιμές στόχοι είναι 16,80€ σε πρώτη φάση και 17.50€ στη συνέχεια

συγχωρέστε με εαν φαίνεται πολύ "μπακαλίστικη" η μέθοδος, αλλά ο καιρός θα δείξει!

ευχαριστώ για την υπομονή σας  :*2

Arrow

nionios αν μπορώ να βοηθήσω,15.07(1)-14.30(2)- 15.90(3)- 15.12(4)-16.33(5).
Καλό κουράγιο...

nionios

άρα έχει τελειώσει μια 5κυματική κίνηση?

Arrow

Υποθέτω υποκύμα μιας μεγαλύτερης.Για παράδειγμα μπορεί να ήταν ένα 3άρι όλο αυτό(13.15-16.33),με 1 το 14.85 και 2 το 13.15,να βλέπουμε το 4 τώρα και να υπολείπεται το 5άρι της.
Καλό κουράγιο...

Arrow

Υπάρχει άλλο ένα σκεπτικό που παρακολουθώ:να είδαμε 5άρι failed στο 12.96(απ'τα υψηλά του περσινού Οκτώβρη) και από εκεί ως το 14.85 το 1 μιας ανοδικής και το 2 στο 13.15.Οπότε η 5κυματική που προαναφέραμε να είναι μόνο το 1ο κομμάτι ενός μεγάλου 3 και να βλέπουμε τώρα το 2ο κομμάτι του.
Καλό κουράγιο...

Ceo

Quote from: Ceo on March 10, 2010, 19:05:17
... επικειται? (σημερα ή αυριο?)
καπως στεναχωρα μου φαινεται εκει περα ... ... 'πρεπει' να κανει δυναμικη κινηση, προς οποιαδηποτε κατευθυνση

(το βλεπω κατα βαση θετικα, αμεσα ή σε 1-3 μερες, ήτοι δεν αποκλειω μια παραπλανητικη μινι-βουτια ή αλλιως τεσταρισμα στηριξεων, κατω απο 15.80 εχει ανεση μεχρι το 15.25 (χωρις να εχω υπολογισει fibo rtc), πιο κατω θα με εβαζε σε σκεψεις, αν και κυματικα 'αντεχει' μεχρι και τα 14.85 αν θεωρησουμε οτι χθες ειδαμε το 3 του 3, αλλα δεν νομιζω οτι θα πλησιασει αμεσα τον ΚΜΟ-30 τοσο πολυ)

SPAND

Η διασπαση τριγωνικου σχηματισμου δειχνει κινηση αρχικα στα 17 ,αν παει κατω το fibo ladder 15,62 και μεχρι 15,40 δεν με χαλαει!!
Τo fractal αλλαγης της τασης ειναι μακρυα ακομη.Η ταση βεβαια ειναι ανοδικη .

Ceo

Quote from: SPAND on March 11, 2010, 23:47:47
... Τo fractal αλλαγης της τασης ειναι μακρυα ακομη. ...
se poio noymero symbainei ayto?

anabela

Quote from: anabela on March 07, 2010, 11:05:58
Θα παραθέσω εδω κάποιες παρατηρήσεις μου για να δώ, εαν θα πραγματοποιηθούν.
Βασιζόμενη στο μηνιαίο διάγραμμα, που είχα ανεβάσει αρχές φλεβάρη δίνω 80% πιθανότητα στο παρακάτω σενάριο.

Μια συνολική ανοδική κίνηση της ΕΤΕ, με διάσπαση 17.60 - 17.70 ,ΜΑ20 σε μηνιαίο, και τερματισμό στη περιοχή   17,86 - 18. 
Και κλείσιμο, του τρέχοντος μήνα, της ΕΤΕ στα 15.40 πέριξ.

Εδω επαναφέρω στη μνήμη μας το διάγραμμα, για το οποίο κάνω αναφορά.

Τα σημεία που συγκρίνω χρονικά τα έχω κυκλώσει, και συσχετίζω τις "πιθανές ομοιότητες" και σε χρόνο πτώσης και σε χρονικό σημείο ανόδου και σε σε σχέση με τη κίνηση του ΕΜΑ9.

Εαν κινηθούμε "παραπλήσια" το παραπάνω σενάριο τιμών έχει μεγάλες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Πάντως μέχρι τώρα φαίνεται οτι υπάρχει συσχετισμός.

SPAND

Quote from: Ceo on March 12, 2010, 04:43:26
Quote from: SPAND on March 11, 2010, 23:47:47
... Τo fractal αλλαγης της τασης ειναι μακρυα ακομη. ...
se poio noymero symbainei ayto?

το στοπ ειναι το low fractal 25/2  13,15 .Η εισοδος εγινε  2/3με την διασπαση του high fractal 14,85(23/2)
Αν η κινηση εξελιχθει ανοδικα  θα δημιουργηθουν low fractals σε υψηλοτερα σημεια και θα ανεβει και
το στοπ.
Ο 1ος στοχος μου ειναι το 17,37(14,85 +3ΑΤR(0,84)) εκει (αν ολα εξελιχθουν καλα) ρευστοποιω το 50% της θεσης και ανεβαζω το στοπ(αναλογα με την κινηση και το διαγραμμα).

(Η ολη μεθοδολογια ειναι για την ημερα της κινησης και δεν ειναι προτροπη να κανετε κινηση τωρα)
Την εξελιξη δεν την ξερω μπορει να μην παει ποτε 17,37,αλλα πρεπει να ακολουθησω το trade και την
μεθοδο που εχω επιλεξει και εμπιστευομαι!!

Stephanos

Η δυναμική αντίσταση έχει για πρώτη φορά από τον περασμένο Νοέμβριο οριζοντιοποιηθεί. Η εξέλιξη αυτή μου δίνει την αίσθηση ότι παρά τις άνω σκιές των τριών τελευταίων κεριών είναι  πιθανή η ανοδική της διάσπαση με στόχο το επίπεδο των 17,75 ευρώ.